Dobré rady do kuchyne: Ako zistíte, že je už jedlo hotové?


24.02.2018

Na potravinárskom teplomere, ktorý ukáže, kedy je jedlo už hotové, nie je nič zlé. Ale niekedy vám postačí aj niekoľko jednoduchých tipov od našich babičiek. Tu sú odpovede na vaše otázky o varení.

Ako zistím, či sú už zemiaky upečené?

Trochu ich stlačte prstom. Ak sa zemiak rozlomí, je hotový a vy môžete rúru na pečenie vypínať.

Ako zistím, či je už hotové kura?

Pečiete v rúre na pečenie celé kura a vždy máte dilemu, kedy je už upečené? Nechcete predsa svokrovcom naservírovať polosurový nedeľný obed. Ako to teda zistíte? Potiahnite mu nohu. Ak mu viete potiahnuť nohu a z pŕs mu vytečie číra tekutina, je hotové.

 

Ako pripravím medium steak?

Stredne prepečený steak je ružový a má teplý stred. Medzi ľuďmi je práve tento druh steaku najobľúbenejší. Ako zistíte, či je pripravený do želanej podoby? Mal by byť ako nos – mäkký, ale nie úplne mäkký.

Ako zistím, či je už hotový chlieb?

Pobúchajte ho. Chlieb, ktorý sa lepí na ústa, nie je bohviečo. Ak si chcete vedieť, či je už naozaj hotový, pobúchajte ho po spodku. V prípade, že budete počuť dutý zvuk, chlieb je hotový.

 

Ako pripravím tie najchutnejšie špagety?

Jestvuje len jeden osvedčený spôsob – jednu špagetu vylovte a zahryznite sa do nej. Ak je v strede tvrdá, nie je uvarená. Ak sú špagety mäkké a zároveň krehké, sú hotové a pripravené na scedenie. Teraz sú cestovina tzv. al dente, čo je v taliančine výraz pre dokonale uvarené cestoviny.

Ako zistím, či je uvarená artičoka?

Potiahnite jeden z jej spodných lístkov. Ak sa dá jednoducho vytiahnuť, artičoka je mäkká a môžete ju vybrať z hrnca.

Pridať nový komentár

Váš email sa nebude na stránke zobrazovať.
  _       _                   __     __
| |__ | |_ _ __ __ _ \ \ / /
| '_ \ | __| | '__| / _` | \ \ / /
| | | | | |_ | | | (_| | \ V /
|_| |_| \__| |_| \__,_| \_/
Enter the code depicted in ASCII art style.