Grilovacia sezóna sa nemusí skončiť

Zverejnené: 05.11.2021

Odložili ste záhradný gril do garáže a s nostalgiou povzdychli nad dlhými večermi vonku s priateľmi a skvelým jedlom? Máme pre vás dobré správy. Grilovacia sezóna sa s letom nekončí. Grilované špeciality môžu zavoňať aj vo vašej kuchyni. Roztočte zimnú grilovačku s elektrickým grilom. 

Nikdy nekončiaca grilovacia sezóna

Elektrický gril má oproti tomu záhradnému veľkú výhodu – môžete ho používať v exteriéri aj v interiéri. Je skvelým riešením pre ľudí, ktorí nemajú záhradu, terasu alebo tých, ktorým sa nechce čakať na teplé počasie. Ale to nie je všetko. Elektrický gril sa veľmi rýchlo rozpáli na požadovanú teplotu a nepotrebujete žiadne palivo. Stačí stlačiť tlačidlo a grilovačka sa môže začať. Kompaktný gril s nízkou hmotnosťou sa jednoducho obsluhuje a pripravíte na ňom všetky obľúbené špeciality za zlomok času. A to všetko bez zbytočného neporiadku. 

Ako vybrať elektrický gril?

Aby gril splnil vaše očakávania, musí byť kvalitný. Dobrý gril by mal disponovať platňami s nepriľnavým povrchom, reguláciou teploty, nádobkou na stečený tuk a svetelnými indikátormi.

Príkon vám napovie ako rýchlo sa gril nahreje. Tu sa rozhodne oplatí investovať do výkonného zariadenia a nehľadieť na spotrebu. Čím je príkon vyšší, tým rýchlejšie bude jedlo na stole.

Grilovacia plocha môže mať rôzne štruktúry. Ak uprednostňujete ryby, malé kúsky mäsa, huby, zeleninu a podobne, zvoľte hladké grilovacie platne. Rebrovaný povrch je nenahraditeľný pri grilovaní steakov a na poriadny kus mäsa, či celé kuriatko budete potrebovať rošt. V prípade, že sa nebudete vedieť rozhodnúť, zadovážte si gril s vymeniteľnými grilovacími platňami. 

Triky na perfektne ugrilované mäso

  • Nepoužívajte príliš výraznú marinádu. Marináda má chuť mäsa doplniť, nie ju prekryť.

  • Mäso pred ani počas prípravy neprepichujte, prídete o šťavu. Ugrilované mäso nechajte pred krájaním mierne vychladnúť. 

  • Na grilovanie používajte kvalitný olej. Rozprašovač na olej uľahčí jeho aplikáciu. 

  • Kvalitné čerstvé mäso nemarinujte dlhšie ako 2 hodiny.

  • Mäso grilujte s kožou, aby sa zabránilo jeho vysúšaniu.

Autor fotky: Nerfee Mirandilla na Pexels

Pridať nový komentár

Váš email sa nebude na stránke zobrazovať.
   __   _  __  _       _   _       
/ _| | |/ / | |__ | | | | ____
| |_ | ' / | '_ \ | |_| | |_ /
| _| | . \ | |_) | | _ | / /
|_| |_|\_\ |_.__/ |_| |_| /___|
Enter the code depicted in ASCII art style.