Grilovačka (aj) pre vegetariánov

Zverejnené: 17.05.2018

Plánujete grilovačku s priateľmi a máte medzi nimi aj vegetariána? Nemusíte sa hneď trápiť tým, že okrem zeleniny mu nemáte čo ponúknuť. Máme pre vás tipy na vegetariánsky burger, pikantný syr či marinované šampiňóny.

Burger z červenej repy, ktorému neodolajú ani zarytí „mäsožravci”

Zdravý, chutný a farbou pripomínajúci poriadny hovädzí burger – taký je burger z červenej repy. Jeho príprava je veľmi jednoduchá a svojho priateľa vegetariána ním určite potešíte.

 

 

Čo na to budete potrebovať?

  • uvarenú cviklu (počet kusov záleží od toho, koľko burgrov chcete spraviť)

  • vajíčko

  • jemné ovsené vločky

  • strúčik cesnaku

  • čierne korenie

  • soľ
     

  • žemle

  • zeleninu na oblohu

  • plátkový syr

  • biely jogurt a cesnak na dresing

Ako na to?

Uvarenú cviklu postrúhajte alebo pomixujte v mixéri. Pridajte do nej vajíčko, ovsené vločky, pretlačený strúčik cesnaku a vymiešajte z toho hmotu, ktorá je podobná hmote pri mäsovom burgri. Ďalší postup je presne taký istý, ako pri klasických hamburgeroch. Dobrý chuť!

Hermelín zapečený v chlebe

Týmto receptom sa slinky v ústach zbehnú nielen vegetariánom. Na 4 porcie budete potrebovať 4 hermelíny, grilovacie korenie, 4 menšie chleby, 100 ml repkového oleja, čerstvé bylinky podľa vlastnej chuti, 2 strúčiky cesnaku, soľ a korenie.

Na oleji krátko, ale prudko orestujte nasekaný cesnak a polovicu byliniek tak, aby sa uvoľnila ich vôňa. V každom chlebíku vydlabte priestor veľkosti hermelínu a z obidvoch strán ich do zlatista ugrilujte, vymažte prevoňaným olejom a vyplňte hermelínom. Posypte ho bylinkami, ktoré vám zostali, zabaľte do alobalu a grilujte ďalších 8 minút.

Grilované šampiňóny

Aby toho nebolo málo, máme pre vás aj tretí recept, ktorým potešíte mlsný jazýček takmer každého vegetariána – grilované šampiňóny s ricottou.

Na štyri porcie budete potrebovať:

  • 16 šampiňónov

  • 6 lyžíc chilli balzamikového krému

  • 2 lyžice sójovej omáčky

  • 3 lyžice olivového oleja

  • 3 strúčiky cesnaku

  • 3 papriky

  • 2 paradajky

  • 100 g ricotty

  • 2 lyžice citrónovej šťavy

  • soľ

  • korenie

  • pečivo

Ako na to?

V miske zmiešajte balzamikový krém so sójovou omáčkou, olivovým olejom, nasekaným cesnakom, soľou a korením. Do zmesi pridajte šampiňóny a dôkladne premiešajte. Huby pečte na grile z obidvoch strán asi 3 minúty a nezabudnite opiecť aj na plátky nakrájanú bagetu. Do marinády, ktorá vám ostala, pridajte na rezance nakrájanú papriku, kocky paradajok a túto zmes položte na plátky pečiva. Ugrilované šampiňóny ozdobte ricottou ochutenou soľou, korením a citrónovou šťavou. Dobrú chuť!

 

 

Pridať nový komentár

Váš email sa nebude na stránke zobrazovať.
   ____  __     __  _____   _        ____ 
/ ___| \ \ / / | ___| | |__ / ___|
| | \ \ / / | |_ | '_ \ | | _
| |___ \ V / | _| | | | | | |_| |
\____| \_/ |_| |_| |_| \____|
Enter the code depicted in ASCII art style.