Tipy na fantastické letné koláče

Zverejnené: 20.06.2021

Leto milujeme všetci. Slnko, voda, grilovačky a posedenia v rozkvitnutej záhrade si užívame plnými dúškami. Vychutnajte si leto ešte viac so sviežimi koláčmi, plnými sladkého ovocia. Buďte pripravení na maškrtné detské jazýčky aj nečakanú návštevu s našimi receptami na famózne letné koláče

Božská Pavlova torta

Nenáročná a pritom tak dobrá. Zákusok s chrumkavým cestom a nadýchaným krémom bude ozdobou vášho stola. 

Ingrediencie

  • 4 vaječné bielky

  • 220 g práškového cukru

  • 3 lyžice kukuričného škrobu

  • 1 lyžička jablčného octu

  • 250 ml šľahačkovej smotany

  • bobuľové ovocie

Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Počas šľahania postupne pridávame cukor a potom zapracujeme škrob a jablčný ocot. Miešame, kým sa cukor úplne rozpustí a vznikne hladká, hustá pena. Plech vystelieme papierom na pečenie a z cesta urobíme 3 kruhy, hrubé 3 cm. Rúru nahrejeme na 180 °C a po vložení plechu stiahneme na 120 °C. Pečieme 60 minút. Medzitým urobíme šľahačku a očistíme ovocie. Vychladnutý korpus potrieme šľahačkou, posypeme ovocím, zakryjeme ďalším korpusom a postup zopakujeme. Vrch torty ozdobíme zvyšnou šľahačkou, ovocím a necháme stuhnúť v chladničke. 

Famózny jahodový cheescake s čokoládou

Jahody a čokoláda sú priam hriešna kombinácia. A keď k nim pridáte svieži tvarohový krém, každý zahodí plavkovú sezónu za hlavu. 

Ingrediencie

  • 250 g maslových sušienok

  • 125 g zmäknutého masla

  • 250 g tvarohu

  • 250 ml smotany na šľahanie

  • 3 lyžice cukru

  • 200 g horkej čokolády

  • čerstvé jahody

Sušienky rozmixujeme a spojíme s maslom. Zmes vtlačíme na dno formy a dáme stuhnúť do chladničky. Tvaroh vyšľaháme so šľahačkou. Trocha šľahačky odložíme na polevu. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a premiešame so šľahačkou. Vychladnutý korpus potrieme tvarohovým krémom, polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme jahodami. Cheescake necháme pred servírovaním poriadne stuhnúť v chladničke. 

Babkin  nedeľný mrežovník s ríbezľami

Spomienka na horúce popoludnia u starkej v záhrade, plnej ríbezlí. Potešte rodinku tradičným mrežovníkom, plným sviežeho ovocia. 

Ingrediencie

  • 500 g polohrubej múky

  • 250 g zmäknutého masla

  • 3 vajíčka

  • 150 g práškového cukru

  • 1 citrón

  • 3 balíčky vanilkového cukru 

  • čerstvé ríbezle

Z múky, masla, vajec, práškového cukru a kôry z citróna vypracujeme hladké cesto. 2/3 rozvaľkáme na veľkosť plechu a zvyšok odložíme bokom. Cesto preložíme na plech, vystlaný papierom na pečenie a posypeme ríbezľami, premiešanými s vanilkovým cukrom. Zo zvyšného cesta urobíme pásiky a uložíme na vrch koláča do tvaru mriežky. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C. Upečený koláč ešte poprášime práškovým cukrom.

Autor fotky: Cats Coming na Pexels
 

Pridať nový komentár

Váš email sa nebude na stránke zobrazovať.
                   __    ___     ___  
_ __ __ _ / _| / _ \ / _ \
| '_ \ / _` | | |_ | | | | | (_) |
| | | | | (_| | | _| | |_| | \__, |
|_| |_| \__,_| |_| \__\_\ /_/
Enter the code depicted in ASCII art style.