Tri fantastické nápady na silvestrovské jednohubky

Zverejnené: 17.12.2020

Silvestrovské oslavy sa tento rok budú niesť v komornejšom duchu. To ale nie je dôvod nedopriať si pohár bubliniek a dobré jedlo v úzkom kruhu rodiny a priateľov.

Rozlúčka so starým rokom ale rozhodne nie je o chlebíčkoch a očkách s cesnakovou pomazánkou. Očarte návštevu originálnymi silvestrovskými jednohubkami. 

Ohnivé kuracie guľky so sezamom 

Fantastické kuracie guľky, tak akurát do úst. Explózia chutí zatieni aj ohňostroj. 

Budeme potrebovať

  • 350 g kuracích pŕs

  • 1 lyžičku soli

  • 300 g syru feta

  • mleté čierne korenie

  • 70 g strúhanky

  • 150 g majonézy

  • 1 lyžicu paprikovej pasty

  • 1 lyžičku mletého čili

  • 1 lyžičku sušeného cesnaku

  • 2 lyžice sezamu

  • 2 lyžice maku

1. Kuracie prsia umyjeme a dáme do vriacej osolenej vody. Prikryjeme a varíme 20 minút. 

2. Medzitým v miske rozdrvíme fetu, dochutíme korením podľa chuti, pridáme strúhanku, majonézu a všetko dobre premiešame.

3. Uvarené mäso nakrájame na malé kúsky, zmiešame so syrovou zmesou, pridáme paprikovú pastu, čili, cesnak a tvarujeme malé guľôčky.

4. Polovicu guliek obalíme v sezame a zvyšok v maku.
 

Hermelínové jednohubky s prekvapením

Kúsky hermelínu na špáradle sú nuda. Ale tie plnené vyrazia dych. 

Budeme potrebovať

  • 2 ks hermelínu

  • hrsť nasekaných vlašských orechov

  • hrsť nasekaný sušených ďatlí

  • 2 strúčiky cesnaku

  • mleté čierne korenie

  • soľ

 

1. Syr pozdĺžne prekrojíme a lyžičkou vydlabeme mäkký stred. Vzniknú také syrové misky. 

2. Vydlabanú syrovú hmotu zmiešame s orechmi, ďatľami a prelisovaným cesnakom. Dochutíme korením, soľou a dobre premiešame. 

3. Spodné syrové misky naplníme plnkou a prikryjeme vrchnými časťami. Syrové „burgre“ stlačíme, zabalíme do alobalu a necháme na noc v chladničke. 

4. Vychladené plnené hermelíny nakrájame na trojuholníky a prepichneme špáradlom.
 

Baby zemiaky, zavinuté v chrumkavej slanine

Originálny, jednoduchý a lacný nápad na silvestrovský stôl. Tá vôňa priláka aj susedov. 

Budeme potrebovať

  • 450 g baby zemiakov

  • 2 lyžičky rozmarínu

  • soľ podľa chuti 

  • mleté čierne korenie

  • olivový olej

  • 300 g slaniny, nakrájanej na plátky

1. Zemiaky povaríme 3 – 4 minútky v osolenej vode. Scedíme, zmiešame s rozmarínom, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a premiešame, aby bol každý zemiak obalený. 

2. Každý zemiak zabalíme do slaniny. Plátky slaniny môžeme nakrájať na menšie kúsky tak, aby bol celý zemiak dookola obkrútený. Prepichneme špáradlom a uložíme na plech, vystlaný papierom na pečenie. 

3. Keď máme všetky zemiaky obalené, dáme ich do rúry, vyhriatej na 170 °C a pečieme 15 minút z každej strany. 

Autor fotky: Nicole Michalou na Pexels

Pridať nový komentár

Váš email sa nebude na stránke zobrazovať.
  _____  _____   _       __         
|__ / |___ | | | __ / /_ ____
/ / / / | |/ / | '_ \ |_ /
/ /_ / / | < | (_) | / /
/____| /_/ |_|\_\ \___/ /___|
Enter the code depicted in ASCII art style.