Viete, ktoré potraviny patria do chladničky a ktoré, naopak, nie? Je to veľmi dôležité, pretože nesprávnym skladovaním môžete znížiť kvalitu potravín. Aby sme vám to istým spôsobom uľahčili, prinášame vám zoznam potravín, ktoré by ste do chladničky určite nemali dávať.
Existujú výrobcovia, ktorí na obal potravín jasne napíšu, či do chladničky daná surovina patrí, alebo nie. Čo však v prípade, keď to tam nie je vyznačené? Musíte sa riadiť vlastnou intuíciou, prípadne si pozrieť tipy na internete.
Boli by ste prekvapení, no udržiavanie potravín v chladničke, ktoré tam nepatria, môže výrazne ovplyvniť ich chuť a urýchli to aj proces starnutia potraviny. V tomto článku vám prinášame niekoľko potravín, ktoré ľudia uskladňujú v chladničke, no nemalo by sa to robiť.
Chlieb
Ľudia zvyknú chlieb veľmi často skladovať v chladničke. To však nie je dobre. Chlieb totiž nasáva pachy a vlhkosť, prípadne môže v chladničke len vyschnúť. Preto ak plánujete jesť túto potravinu až v nasledujúcich dňoch, skladujte ju v suchu alebo dajte chlieb zamraziť.
Citrusové plody
Množstvo ľudí zvykne dávať do chladničky aj citrusové plody. Je to ale správne riešenie? Mnohí odborníci to neodporúčajú robiť. Dôvodom je najmä to, že citrusové plody pochádzajú z teplých oblastí a chlad neznesú. Citróny, pomaranče a grapefruity by ste mali skladovať pri izbovej teplote, v miske alebo v košíku.
Paradajky
Kde skladujete paradajky? Hovorí sa totiž, že najlepšie sa im darí na suchu v pivnici alebo v špajze. Ideálna teplota je v tomto prípade 15 stupňov Celzia. Ak by ste dali paradajky do chladničky, mohli by stratiť chuť, arómu a rýchlejšie by podľahli plesni. Toto platí aj pre všetky ostatné druhy zeleniny, ktoré obsahujú väčšie množstvo vody. Ide najmä o cuketu, baklažán a uhorky.
Autor fotky: Pixabay: https://www.pexels.com/sk-sk/photo/cerstve-jedlo-cerstvy-cervena-chutny-...
Pridať nový komentár