Ostali vám uvarené zemiaky z nedeľného obedu alebo grilovaná zelenina zo sobotňajšej grilovačky? Nemusíte ich vyhadzovať, bude z toho skvelá večera, ktorou ukončíte hektický prvý pracovný deň v týždni.
Nadýchaný slaný koláč z omelety
Recept, pri ktorom môžete naplno rozvinúť svoju kuchársku fantáziu. Takzvanú frittatu totiž pripravíte z hocičoho. Je len na vás, čo do nej pridáte, respektíve, lepšie povedané, čo vám v chladničke zostalo. Na omeletový koláč budete potrebovať:
-
vajíčka
-
zelenina (akúkoľvek v chladničke máte)
-
varené zemiaky, ryžu, cestoviny
-
syr
-
čokoľvek, čo máte v chladničke a bude sa vám do receptu hodiť
Ako na to?
V miske rozšľahajte vajíčka a pridajte do nich všetky ingrediencie, ktoré sme vypísali vyššie. Pamätajte, že v tomto recepte sa fantázii medze nekladú, takže záleží len na tom, čo nájdete v chladničke. Zmes ochuťte soľou a korením a vyklopte na panvicu. Opečte z obidvoch strán. Ak je omeleta príliš vysoká, dopečte ju v rúre na pečenie. Hotovo! Môžete podávať.
Polievka z grilovanej zeleniny? Prečo nie!
Skončil sa víkend a je po grilovačke? Zostala vám v chladničke nejaká grilovaná zelenina a neviete, čo s ňou? Nevyhadzujte ju. Spravte si z nej chutnú polievku. Čo budete na ňu potrebovať?
-
aspoň 250 gramov grilovanej zeleniny
-
1,5 litra zeleninového vývaru
-
100 ml kyslej smotany
-
Chilli korenie, soľ a čierne korenie
Postup prípravy tejto chutnej a trochu netradičnej polievky je veľmi jednoduchý. Zeleninu vložte do hrnca a trochu ju zohrejte. Keď sa začne pripekať, zalejte ju zeleninovým vývarom a varte 10 minút. Hneď ako zelenina zmäkne, rozmixujte ju ponorným mixérom. Zostáva už len dochutiť ju soľou, korením a zjemniť kyslou smotanou. Hotovo! Dobrú chuť.
Vidíte, stačí menšia dávka fantázie a vy máte nielenže večeru na pondelok, ale nemusíte mať ani výčitky svedomia za to, že ste vyhodili zbytky jedla do koša.
Pridať nový komentár