Pravá, nefalšovaná pizza teraz už aj v pohodlí domova

Zverejnené: 25.09.2016

 

S rúrami BEKO to dokáže každý!

Pizza. Jedno z najznámejších jedál, ktoré poznajú ľudia takmer na celom svete. Hoci je typickým produktom talianskej kuchyne, dopriať si ju dnes môžete  hádam všade. Prvú Pizzeriu pre verejnosť otvorili  v roku 1830 v Neapole. Predstavte si, že dodnes existuje a funguje! Aj to je príznak toho, aká je pizza obľúbená a to nielen v Taliansku...

Azda najznámejšia je pizza Margherita. Jej názov pochádza z roku 1889. Pekár Raffaele Espozito pri príležitosti návštevy  kráľa Umberta I.  s manželkou,  kráľovnou Margheritou  pripravil  v neapolskej reštaurácii Pizzeria Pietro il Pizzaiolo pizzu podľa nového receptu. Novinka s paradajkovou omáčkou, mozarellou a bazalkou chutila údajne kráľovskému páru skvele. Na počesť kráľovej manželky tento druh pizze pomenovali Margherita a tá je dodnes najpredávanejšou pizzou na zemeguli.

 

 

Pizza je teda dnes už medzinárodným jedlom, pričom sa často obsah pridaných pochutín prispôsobuje národnej kuchyni. V slovenských pizzeriách  tak môžeme dať  napríklad bryndzovú pizzu.

 

Patríte k milovníkom pizze a radi by ste si ju upiekli aj doma? Teraz to nie je žiadny problém.

Príprava tejto obľúbenej pochúťky vyžaduje špeciálne podmienky. Žiadna bežná domáca rúra, ktorá  dosahuje úroveň teploty 200-250 stupňov Celzia, nie je v stave upiecť pravú, nefalšovanú pizu. Na to je potrebná teplota od 320 stupňov vyššie a najideálnejšia je jej príprava pri teplote 500 stupňov. Takúto teplotu dosahujú iba špeciálne rúry na pizzu a sú bežne na trhu. Príprava lahodnej domácej pochúťky však nie je  jediným programom týchto rúr. Napríklad multifunkčná  rúra  BEKO BIM 35401 XMS má až 12 programov:
 
1. Statické pečenie.
2. Statické pečenie s ventilátorom.
3. Horúci vzduch.
4. 3D pečenie. 
Ide o novú generáciu pečenia, prostredníctvom ktorého možno pripraviť až tri rôzne pokrmy a to bez toho, aby vzájomne premiešavali vône, chute a pachy.
 
5. Pizza. Keďže teplota rúry môže štandardne dosiahnuť až 320 stupňov Celzia,
    naozajstnú profesionálnu pizzu si bez problémov urobíte doma.
6. Gril s ventilátorom.
7. Gril na  grilovanie mäsa, klobás, toastov alebo rýb.
8. Nízkoteplotný gril.
9. Dolný ohrev.
10. Udržiavanie teploty.
11. Rozmrazovanie (využívanie nútenej cirkulácie vzduchu umožňuje aj veľmi rýchle rozmrazenie potravín.
12. Eco pečenie s ventilátorom.

Medzi ďalšie prednosti rúr tohto typu patrí:

-  Majú moderný, nevtieravý dizajn a mimoriadne ľahko sa obsluhujú.

-  Sú dobre zvnútra osvetlené, takže sa dá priebežne kontrolovať stav pečenia.

-  Majú tzv. mäkké zatváranie dverí, takže nerobia rámus pri ich otváraní a zatváraní.

-  Niektoré modely rúr sú vybavené detským zámkom, takže dieťa samo od seba rúru neotvorí.

 

Tak čo, skúsite si aj vy pripraviť pizzu doma?

 

Redakcia Rady a tipy

Pridať nový komentár

Váš email sa nebude na stránke zobrazovať.
  _      __   __  __  __           _ 
| |__ \ \ / / | \/ | __ __ | |
| '_ \ \ V / | |\/| | \ \ / / | |
| |_) | | | | | | | \ V / | |
|_.__/ |_| |_| |_| \_/ |_|
Enter the code depicted in ASCII art style.